søndag den 3. januar 2016

uff, hvor er det koldt i dag

Jeg ved ikke hvordan vejret har været i dag hos jer andre, men her har det bare været et uff vejr. Ganske ugemytligt, bidende, blæssende og så koldt. På temperaturmåleren har det vist 2½ minus grad, men det føles som mindst 10 minus grader. Det er vinden, som godt nok er hård dag.
Så jeg har næsten ikke været ude, kun den tid det tager fra døren og over til bilen. Så der er ikke ingen nye billeder fra i dag, af den enkle grund af det ikke har værd at tage billeder af noget.

Normalvis tager jeg billeder med min mobil, men jeg har et kamera, som jeg har haft i en 4 år - mener jeg. Jeg er ikke så god til at tage billeder med et rigtig kamera, men jeg har besluttet mig for at det skal øves. Og det kan jo kun gøres ved at tage billeder.
Så jeg tager billeder af Jack, blomster, Ida, og meget mere.

Sidste aften - mener at det var den 1. januar tog jeg billeder af resterne af blomsterne som jeg havde brugt nytårsaften - bare for at øve med at fokusere, indstille og alt det fine der.

Så her viser jeg nogle billeder af tulipanerne fra nytårsaften.
I må gerne give feedback da jeg selv har svært ved at se hvordan det ser ud.
Iøvrigt er det dejligt med tulipaner i vasen, så skønt og de er kønne.
Foruden tulipaner havde jeg også brugt lilla primula og de narcisser som dufter så himmelsk - kan ikke lige huske hvad de hedder.
Men dem havde jeg sat i et zink fad, som jeg efterfølgende havde stillet ud på trappen ved hoveddøren - tja det skulle jeg nok ikke have gjort med den kraftige nordvestvind vi havde i går ;-/
Fortsat god søndag og i morgen er det atter hverdag - det bliver dejligt men nok hårdt at skulle op tidligt igen.

Kh.
Kirsten og den sovende Jack, som jeg kun kan se den sorte snude af, fordi han er kravlet ind under et tæppe.


16 kommentarer:

 1. Jeg har heller ikke været ude mere end højst nødvendig og Samson kan meget hurtigt blive færdig og komme ind igen. Han har fældet så meget at han nærmest er halvskaldet, så det er slet ikke sjovt at være ham.

  SvarSlet
 2. åh det lyder da ikke godt med Samson eller er det normalt med ham? Jack har heller ingen problemer med at blive færdig med det han skal - wupti så er han klar til at komme ind - hvis da ikke der er en solsort der krydser vejen til havedøren, men ganske rolig så er han ikke så hurtig og Jack har heller ikke lært at flyve, så det går altid godt for solsorten :-)
  Kh.
  Kirsten

  SvarSlet
 3. Hej Kirsten
  Ja øvelse gør mester, dine billeder var sikkert udmærkede, hvis de ikke var for mørke, du har nok ikke brugt blits? Jeg kunne ikke tage billeder, da jeg startede min blog i 2011, men med øvelsen blev det meget bedre, så du må i gang, når det altså bliver mildere igen, for i disse dage er det bestemt ingen fornøjelse at gå derude og tage billeder.
  Mine hunde har ingen problemer med at komme ud, jo mere jo bedre. De er nærmest kede af, at vi er så meget inde i disse dage, men de er jo også unge endnu :)
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
 4. Kære Lisbeth.
  Tak for din tilbagemelding. Jeg tænkte også på et tidspunkt at de var noget mørke i det. Kameraet er så teknisk at den skulle kunne registrer at der skal blitz på, mener jeg. Nogle af de andre billeder som jeg har brugt i de foregående indslag har jeg også brugt kameraet og jeg kan godt se at billederne bliver helt anderledes om dagen og ude.
  Jeg må bare fortsat øve øve øve, og tage billeder. Det jo være at jeg tage kameraet med når jeg kører på arbejde og tage nogle billeder på vej hjem af skoven, naturen og måske er jeg heldig med en solnedgang.
  Jack er nu ikke ked af at det er koldt men det er vinden som han ikke bryder sig så meget om. Om det regner eller sner så er han ude, men med den kraftige blæst vi har så holder han sig inden døre
  Kh.
  Kirsten

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak - når blæsten holder op, og der kommer lidt sol og mildt vejr, så må du og Jack ud og øve jer i at tage billeder :)
   Kh Lisbeth

   Slet
  2. ja det håber vi snart den gør, så vi kan komme ud og se lidt :-)
   Kh.
   Kirsten

   Slet
 5. Ja øvelse gør mester :-) Jeg synes det allersværeste er at tage billeder i dårligt lys, så øv dig i lyst vejr, så kommer succen hurtigt :-)
  Håber snart det bliver mildere vejr igen.
  Kærlig hilsen Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Anette.
   Tak for di mail
   Jeg har prøvet lidt forskelligt bare at prøve og finde ud af kameraet, og jeg har efterhånden fundet ud af at succesen er store når jeg fotograferer udenfor ved dagslys eller indendørs om dagen. Og det bedste er udenfor. Så det der jeg i første omgang vil øve mig. I dag ville have været oplagt menkom for sent afsted fra arbejde og så var det nærmest ved at være mørkt, men der skal nok komme en dag hvor det lykkes.
   Kh.
   Kirsten

   Slet
 6. Du har da så meget ret Kirsten. Det er et frygteligt koldt vejr. Hverken radiator eller to brandeovne kan følge med her i det over 100 år gamle hus.Vi fryser og har total hygge dag under tæpperne inden hverdagen sætter ind i morgen......
  Dine billeder tror jeg skal have blitz eller i al fald mere lys på. De er lidt mørke, hvilket er en skam. Det sværeste er at tage billeder i mørkt vejr indendørs... så skal du i hvertfald have et godt redigerings program til at lyse op. Kunstigt lys er ikke altid heller sagen. Så i starten vil jeg anbefale du øver dig i de lyse timer. Ved godt det kan være svært nu! Men når det så er på plads så udforsker du de mørkere timer. Det tager faktisk lang tid at kende sit kamera ordentligt. For ikke to er ens...
  Rigtig fantastisk dag til dig, starten på en ny uge i et nyt år

  Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Charlotte.
   Ja i dag er det heller ikke bedre med vejret - solen har skinnet en smule - det opdagede da jeg sad på mit kontoret og solen lige pludselig skinnede mig lige i ansigtet. Dejligt og jeg nød det også lige et øjeblik.
   Jeg havde egentlig planlagt at gå til tiden idag som er kl. 16. men som sædvanligt kunne jeg ikke nå at gjort mig færdig. For jeg ville nemlig finde mig et sted på vej hjem og tage billeder ud over markerne måske finde en plet med en flok svaner, men det var næsten mørkt da jeg kørte afsted, er fint at øve sig på både i forhold til det man tager billed af og finde ud af kameraet, men måske bedre held i morgen.
   Også god en dag til jer og en god start på en ny hverdag i morgen
   Kh.
   Kirsten

   Slet
 7. Hej Kisten, tak for hilsen på bloggen. Uff bitterligt koldt, ikke for mennesker eller dyr.
  Ang billeder,
  1)Enten skal der blitz på, og så kan billederne blive for belyste og hårde.
  2) Du skal have mere indirekte lys, dvs ikke spot på motivet, men mere lys i rummet, sådan lidt populært.
  3) Den svære og muligvis rigtige løsning, list mere lys i rummet, dernæst åbner du for blænden på kameraet fx 5,6 og lader automatikken og lukketiden, eller du kan justere på lukketiden også.

  Men det gælder hvis du har et spejlreflekskamera. Hvad er det for et kamera du har, kan du ikke "lægge" et billede op.

  Venligst
  Henrik

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Henrik.
   Tak for din mail.
   Ja det med blitzen er rigtig, den går nok ikke automatisk igang, men skal indstilles. Men jeg ved ikke hvorfor så bryder mig ikke særligt om blitz, farverne bliver for hårde, for skarpt og koldt. Det er sikkert nok noget jeg bilder mig ind.
   I forhold til den 3 mulighed så tror jeg at du har helt ret i at det er den svære løsning, som nok kommer når jeg er blevet mere bekendt med kameraet og jeg kan finde ud af at tage billeder.
   Jeg vil gerne tage et billed af kameraet, men så vidt jeg ved så er det et ganske almindeligt digital kamera og ikke et spejlreflekskamera, fordi det ganske enkelt ikke var så dyrt.
   Men jeg tror, som jeg også har skrevet ved de andre søde som dig, som har givet mig feedback, at jeg skal øve, øve, øve og det bedste sted er at starte er ude i det frie.Men jeg kommer sikkert igen og spørger om hjælp da jeg kan se inde på jeres blogge at der er mange kompetente fotografer :-)
   Kh.
   Kirsten

   Slet
 8. Hej Kirsten, det der med billeder må de andre hellere om, det er heller der jeg er bedst :o) til gengæld så har jeg trodset kulden, både i går og i dag og været i kolonihaven en tur. Inde under orangeriets glastag, var der næsten forår ...altså også kun næsten. Solen gjorde sit til at få varmet lidt op inde i glashuset.
  Men jeg kom til at tænke på at det ikke varer så længe, så kan man igen sidde der og nyde kaffen.
  KH Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kæres Linda.
   det lyder hyggeligt og godt I to tog derud. Det er dejligt at side under glas og man kan mærke lidt af varmen. og jeg tænker at man hurtig kan forstille sig mere varme, mere sol, forår og sommer. Heldigvis er vi gode til at tænke positivt og drømme derhen hvor det er dejligt at være.
   Kh.
   kirsten

   Slet
 9. Godaften Kirsten.Ja !!! det kan være svært med den teknik.Mit nye kamera var også svært at sætte sig ind i.
  Men nu går det OK.Og det med lyset er rigtig vigtigt.For jeg synes også at billeder bliver meget overbelyste med en blitz.
  Håber du finder ud af det ved at blive ved at øve dig.
  Godaften Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jette. Det er svært synes jeg og jeg har da også spurgt mig selv af hvorfor jeg da ikke tog det fotokursus i 1978, så vidste jeg måske lidt mere om det, end jeg gør nu. Jeg ved godt at kamera forandret siden, men de grundliggende ting om lys, blænde og hvad det hedder, det havde måske været på plads. Men bagklog kan man altid være
   Har det også lidt svært med blitz men det er måske også fordi jeg ikke helt ved hvordan.
   men jeg vil øve mig og tage mange billeder.
   Kh og god aften til dig
   Kirsten

   Slet

Mange tak for dit besøg på min blog. Du er hjertelig velkommen til at ligge en kommentar. Det vil jeg blive glad for.

Venlig hilsen Kirsten