søndag den 10. januar 2016

vandkoldt

Det er ikke ligefrem søndagsvejr, hvis der overhovedet er noget der hedder sådan. Men det er vandkoldt, disset og hverken for hund eller menneske at gå ud i. Men lidt ud skal vi, bare for at få lidt frisk luft, mærke vejret og fodre fuglene.
De har nemlig travlt med at holde deres vinterfedt ved lige.
Så hurtig ud - med den gode varme kedeldragt på - og ind igen.

Men fik taget nogle billeder på denne her noget kedelige vandkolde søndag.

Billederne er oppe fra vores terrasse som lige ligger opad huset. Jeg har igennem den her uge været igang med at tømme den hvide bænk omme fra gårdsiden, da julen er ved at være ovre.

Det røde skilt som kan anes i baggrunden var jeg så heldig at vinde ved http://haveshoppen.com/. Karin og Anette fra http://frupedersenshave.blogspot.dk/ havde på facebook lavet en kalender, hvor man kunne lægge et billed ind.
Så var jeg så heldig at vinde det fine røde juleskilt. Iøvrigt er Haveshoppen et rigtig spændende sted at gå ind på.


Hyacinterne har også set bedre dage, men det er frosten som har skadet dem lidt. Men som det kan ses er der nye på vej op, så de kan måske erstatte de andre. Hvis de kan få lov, for vejret ændrer sig åbenbart i løbet af næste uge.


Jeg øver jo fortsat med at tage billeder. Men det er godt nok svært i det her vejr, hvor det småregner, og der ikke er meget andet lys end den grå farve.

Bænken er min gode gamle bænk, som bliver flyttet rundt i haven flere gange i løbet af året. Det er utrolig at den fortsat holder, da den er købt i 1993.


Juletræet er blevet afpyntet og sat i vores parasolfod, den bliver alligevel ikke brugt lige nu. Det er meningen at der skal hænges foder op i træet, men jeg var løbet tør for både fedt til at lave mere og foder kuglerne var også blevet brugt.
Men æbler blev der lagt til solsortene.

Solsortene, som jeg skrev om i går, har spist op, så der skal selvfølgelig nyt til.
Jeg havde nogle rester af dadler uden sten, og istedet for at smide dem ud, lavede jeg en krans af røde æbler og dadler ind imellem. Jeg tænker at de sagtens kan spise dadler, for det er jo også bare frugt.


Så lidt til maven og øjet er der blevet arrangeret på det lille bord. Lidt rengøring blev der også til, for Hr. og Fru. Solsort griser noget, når de sidder og spiser.
Dejlige røde æbler der lyser op på den her dag.

Imens jeg stod og tog billeder, kunne jeg bagved fornemme at jeg havde fået selskab, så langsomt drejede jeg mig, og var heldig at tage et billed af Hr. Mejse.


En sød lille fyr.

Jack ligger foran brændeovnen og sover. Han gik direkte ind foran den, da vi kom ind.
Vi håber at I alle får en rigtig god søndag.
Kh.
Jack og Kirsten

10 kommentarer:

 1. Flot at du øver dig også i sådan et vejr, det går da fint. Flot opstilling til både menneskeøjne og fuglenæb.
  Jeg havde lidt solopgang i morges, så var det nemmere at tage billeder, men det var godt nok koldt.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak kære Lisbeth.
   Jeg har endnu ikke set solen i dg. Et eller andet sted er den, men her ligger den over skyer, og skinner et andet sted hen. Måske ned på Samsø :-)
   Kh.
   Kirsten

   Slet
 2. Kære Kirsten
  Det var vel nok en god ide med træet i parasolfoden!!! så står det stabilt, og fuglene bliver glade for æble-kræs, helt sikkert.
  Her hænger jeg kopper ud med fedt i, så står mejserne på hovedet og spiser.
  Kærlig hilsen Ingeborg

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Ingeborg.
   Her er der også kopper, de hænger bare i et træ som 2 meter fra juletræet. Jeg ville have lavet mere foder til kopperne, men jeg brugte det sidste i fredags til foder som er i nogle bæger, så jeg kunne ikke pynte træet på ny.
   Kh.
   Kirsten

   Slet
 3. Kære Kirsten.Fine billeder du viser med alt det guf til fuglene..........de bliver rigtig forkælet hos dig.
  Her småregner det også.Så håber ikke det bliver alt for meget frost i nat.
  Du øver dig med dit nye foto,og jeg øver mig i at lave collager........viser en del i dag.Men lidt af en udfordring for os begge.
  God aften Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jette.
   Jeg har for lidt siden inde at se alle de fine collager, så det jeg øver mig på er vand ved siden af det du har haft gang i.
   Men jeg er glad for at du kan lide billederne.
   Nej lad os få noget sol det vil være dejligt, men bare ikke bidende frost og sol. det er næsten ikke til at holde ud.
   Også god aften til dig
   Knus Kirsten

   Slet
 4. Hm...det synes jeg egentlig ikke du kan være bekendt, Kirsten...!
  Sådan at linke til Haveshoppen - den kender jeg ikke - og du VED vel efterhånden, hvor nemt jeg bliver fristet, når det drejer sig om ting/planter til min have...fnys ;)

  Hahaha... :)

  Det er nogle fine motiver du har fundet til dine billeder. Det kan godt være det bare er mine øjne, men det ser altså ud til, at nogle af billederne mangler en smule skarphed? Måske det bare er mig?
  Jeg ved ikke meget om at fotografere - bruger jo bare min telefons kamera, så håber ikke min kommentar er ilde hørt? :) Sådan er den i hvert fald ikke ment.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Esther.
   Du må undskylde at jeg lavede det link ... men jeg tænkte mig ikke lige, det skulle jeg da selvfølgelig have tænkt på og skrevet efterfølgende i parents (Esther du må IKKE kigge her).

   Jeg tror ikke at der er noget med dine øjne, og de kan godt virke lidt uskarpe, men det var virkelig en udfordring, da det små regnede og lyset var meget dårligt. Da jeg sad og så dem på kameraet virkede de også mere skarpe, end på bærbaren. Men som du ved så øver jeg og jeg er slet ikke færdig med at øve i endnu, er stadig væk på 1. level på træningsbanen :-)
   Jeg tager det ikke ilde op, fordi jeg selv spørger om feedback, så det er godt du skriver det.
   Kh.
   Kirsten

   Slet
 5. Hej Kirsten
  Hvor er du god til at pynte op, der er både noget for næbbet og for øjnene.
  Sig mig..fik i ikke sne i går ?
  Kærlig hilsen Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak min ven for dine ord. Nej vi fik ikke sne, desværre, fordi jeg synes det hele ser mere lyst ud når der er sne. Det små regnede mere eller mindre hele dagen og vargråt i gråt. Et rigtig dynevejr, hvis du kender det udtryk. I dag er det endnu mere gråt og disset. rigtig kedeligt vejr der slet ikke indbyder til noget spændende.
   Kh
   Kirsten

   Slet

Mange tak for dit besøg på min blog. Du er hjertelig velkommen til at ligge en kommentar. Det vil jeg blive glad for.

Venlig hilsen Kirsten