onsdag den 13. januar 2016

mæææhhh siger det lille larm

desværre er det ikke så vidt endnu, men lige om lidt så begynder de små lam at boltrer sig ude på marken.
Her nede i det sønderjyske specielt ude i marsken er der en del marker hvor der går får, masse af får. Jeg har lagt mærke til at de der har får, er begyndt at tage dem hjem, og det er nok fordi tiden snart er til, at fårene skal læmme.

Når det er så vidt at moder fåret og lammet er klar, skal de ud på marken.
Og det er sjovt at se, en mark med får og de små lam. De laver bare en helt masse fis og ballade.

Men det må vi have til gode, men heldigvis tager det ikke lang tid.


Jeg ville godt have taget et bedre og større billed af flokken, men de gik bare væk. Jeg tror simpelthen at de troede at jeg var en som ville dem noget skidt - måske en ulv :-). Det er ellers et meget nysgerrig dyr, så de plejer at samle der hvor man står, fordi de tror at man har foder med.

Så det blev kun et billed på afstand.Kun dette ene får blev stående, ja det er nu ikke helt rigtigt for det gik langs med hegnet, og spiste af det lidt højere græs der var under tråden.

I dag har dagen ellers var ok. Det var klar, på et tidspunkt, men også koldt og lidt blæsende.

Jeg kunne desværre ikke tage billeder der var bedre og mere klare, men jeg øver mig i morgen igen.

Kh.
Jack og Kirsten


6 kommentarer:

 1. Kære Kirsten. Du kan bare kigge forbi herude, der går i massevis af får lige omkring gården pt. Bonden får på den måde afgræsset sit lidt høje græs, så der ikke går skimmel og svamp i det pga. sne. Jeg må hellere bekende, at jeg faktisk er tidligere fåreavler, det er et kapitel for sig selv. Det ser så nemt ud, men hvor kan de være dumme de får... :-) Kærligst Merete

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Merete. Når de kommer ud de små så kommer jeg smut forbi. Vi har lejet jord imellem Højer og Rudkål til vores kvier, så der ser også fårene og deres afkom.
   Og ved du hvad jeg har bare ikke været hurtig nok. På en af vores marker har vi haft 150 af slagsen gående, som afgrænsning som I også har, men fårmand Kresten har hentet dem, inden jeg nåede ned på den mark. Så jeg tog dem der gik på den mark.
   Ja jeg kan godt lide får og jeg synes de er sjove, men de er ikke de klogeste, men sjove.
   Kh.
   Kirsten og du kan tro jeg tager imod tilbudet, så står jeg der lige pludseligt for det er jo ikke så langt :-)
   Kh.
   Kirsten

   Slet
 2. Det er da fine billeder, du har taget, synes jeg.
  Sjovt nok har vi en fåreflok lige over for os, dvs havde for den blev fjernet i går, det er nok samme årsag, som du skriver om. Vi undrede os over, at de allerede var væk. Det er sjovt at se de små lam, når de leger.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak kære Lisbeth.
   ja det er sjovt, kan sidde og kigge på deres leg i lang tid, det er livsbekræftende, næsten uden hæmninger, og så kan man engang imellem se og høre at de voksne lige sætter dem på plads...
   Jeg vil næsten håbe for jer at de kommer tilbage til den mark med får og lam.
   Kh.
   Kirsten

   Slet
 3. Får er hyggelige dyr, især fordi de går ude hele året, vores nabo har får, og sidste år også 2 lam, de ligger dog vist nok i fryseren, men der kommer nye igen. Her er der snedækket, måske det er lunere hos jer i det sønderjyske.
  Henrik

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Henrik. ja de er hyggelige, de virker så rolige i forhold til andre dyr. Det er godt med lam i fryseren. Og det er en fordel med får, specielt hvis man har en buk, så kommer der ofte flere lam.
   I dag har temperaturen ligget fra o til 2, så der har været glatte veje men senere hen på dagen begyndte sne - ikke rigtig sne men mere lud, så her er det pt. grønt og 2 plus grader. Så ingen sne her.
   Kh.
   Kirsten

   Slet

Mange tak for dit besøg på min blog. Du er hjertelig velkommen til at ligge en kommentar. Det vil jeg blive glad for.

Venlig hilsen Kirsten