fredag den 29. januar 2016

Ida´s tæppe

skrev jeg om for nogle uger siden. Hvis du vil læse hvad jeg skrev om dengang kan du klikke her , eller jeg skrev om at flytte hjemmefra.

Nu er Ida og jeg færdig med vores lille fælles projekt - at sy et sengetæppe - til Idas seng, nu hvor hun flytter hjemmefra.
Og det er nemlig så vidt at hun tager afsted til hendes nye hjem. Hun har pakket, sorteret, pakket og ja jeg tror endda endnu engang sorteret. Hendes mor, som er min svigerinde, og Ida har været afsted for at købe de forskellige ting, man skal bruge for at flytte hjemmefra.

Men det skal det slet ikke handleplan om. Nej det handler om hendes færdige tæppe, som jeg tror at hun er meget stolt af at hun fik færdig og kan tage med.

Så der skulle tages billeder af det smukke tæppe, og jeg havde valgt at det skulle være udenfor - i en stiv kullin som kom fra sydvest, og fik tæppet til at blafrer gevaldigt i luften.
Men det kan du se på billederne :-)


mange klemmer skulle der til. Tror du Kirsten at det holder. Ja da, det gør det da, Ida...


forsøg på at holde det sådan at jeg kunne tage billeder


Ida gav slip og tæppet fik liv...


meget liv fik det


næsten for meget, og det var lige ved at gå galt.


Så Ida tog affære og fik tæmmet tæppet, så det ikke ville flyve væk, for det et jo ikke et flyvende tæppe, men et sengetæppe.


Og sådan det ud på den anden side, så det kan vendes, hvis man ønsker at se på noget andet i en periode.


Et smukt tæppe, som jeg tror skaber glæde oppe i det nye hjem.
Så kære Ida, tak for nogle hyggelige timer - dage med tæppet, og pøj, pøj deroppe i Århus.

Kh.
Kirsten

14 kommentarer:

 1. Kære Kirsten. Hvor er det dog et kæmpe stykke arbejde I der har lavet. Lige så stort et arbejde det har været, lige så smukt er det. Hvor er det flot du hjælper din niece med at lave så smuk et tæppe, som i den grad er en rigtig god måde at forlade det "gamle" og begynde på noget nyt :-) Kærligst Merete

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Merete.
   Ja det er hyggeligt at gøre noget sammen på den her måde, specielt når der kommer noget godt ud af det. Flere af de stoffer hun har anvendt er stoffer, skjorter plus andre ting ja sågar en slips, som hun har fået af hendes nærmeste, så hun kan finde noget på forældre, søskende, bedsteforældre m.flere. Så det er sjovt at lave et sådan et tæppe. Beggemine børn har fået deres tæppe da de flyttede hjemmefra.
   Kh
   Kirsten

   Slet
 2. Det er så flot! Smukke farver og smuk sammensætning. Sikke et arbejde! Det ser virkelig pænt ud i det grålige vejr. Alle farverne bliver på en måde varmere :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. tak skat. Ja jeg synes også at vi er kommet godt fra det med alle de forskellige stoffer og farver. Lidt af Ida´s og lidt af mit.
   Ja farverne kommer godt til udtryk i det vejr som der var i går selvom det var noget vanskeligt at fange billederne i blæsten. Men sjovt var det :-)
   Kh.
   Mor

   Slet
 3. Hold dag helt op et kæmpe arbejde i to må have haft. Det er så sirligt, lige, smukt, patentligt og helt fantastisk at se på. Der er nok blevet hygge snakket en del over maskinen mens det arbejde har stået på.....
  Tænk et minde at have med når man flytter til sin første bolig.
  Rigtig flot lavet Kirsten.

  Dejlig weekend til dig og dine
  Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Charlotte. Ja der har været grinet, snakket og bandet over maskine og stofferne, men vi kom igennem med sved på panden men ingen tårer :-) Det er hyggeligt at lave noget sammen, men det ved du jo selvom når du kan få dine med i det du laver, så det er med at sige ja når de kommer og spørger.
   Ja jeg tror at hun vil mindes i lang tid og det er nok ikke et tæppe der forsvinder sådan ud, som meget andet.
   Tak.
   Kh.
   Kirsten og god weekend til dig og dine

   Slet
 4. Hvor er det blevet flot. Det kan i to godt være stolte af...pøj pøj med flytningen til Ida.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak kære Rita. Vi er stolte og glade for at det blev som vi havde forstillet os. Og I da, ja hun er taget afsted i dag, så jeg er spændt på at høre i næste uge hvor det er gået og hvordan første studiedag har været
   Kh
   Kirsten

   Slet
 5. Hvor er Idas tæppe blevet flot, godt gået tøs! Tillykke til Ida med den nye bolig. Det er altså noget så spændende, og ganske rørende for en mor, når børnene flytter, men det kender du vel også Kirsten;-)
  Vores datter hedder også Ida, og tænk dig hun bor også i Århus, men hun er lidt ældre;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak kære Anette. Ida´s mor hedder også Anette :-), lidt sjovt ikke. Og hvordan hun har det med at første barn flytter hjemmefra har jeg slet ikke spurgt hende om. Men det er jo en del af de forberedelser vi gør når vi vores børn, at vi også en dag skal vinke farvel til dem. Men det klarer det sikkert godt. Jeg synes at det var hårdt da mine flyttede hjemmefra, så derfor tror jeg også at det er en af årsagerne til hvorfor Jack er så forkælet, han får alt den kærlighed og omsorg som jeg kun kan give mine børn på afstand. Men det er så dejligt at se dem når vi er sammen :-)
   Kh.
   Kirsten

   Slet
 6. Hold fast hvor er det smukt! Sikke et arbejde. Imponerende!

  SvarSlet
  Svar
  1. tak Esther er glad for at du kan lide tæppet :-)
   Kh.
   Kirsten

   Slet
 7. Sikken et smukt tæppe. Jeg er vist blevet bagefter med at læse med hos dig. Din fine giveaway ser flot ud, men den vil være spildt hos mig, så der kommenterer jeg ikke.
  Kagedåsen har du fået smukt pyntet hvor ser det godt ud.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak kære Lisbeth.
   Jeg forstår nu ikke helt hvorfor den skulle være spildt hos dig. Men det er noget du bestemmer,
   Jeg er glad for at du kan lide kagedåsen med sine små violer, de skaber sådan en glæde
   Kh.
   Kirsten

   Slet

Mange tak for dit besøg på min blog. Du er hjertelig velkommen til at ligge en kommentar. Det vil jeg blive glad for.

Venlig hilsen Kirsten