lørdag den 9. januar 2016

et æble om dagen ....

"one apple a day keeps the doctor away"  om hun ligefrem har hørt det, det tænker jeg nu ikke. Men hun efterlever det i hvert fald fuldt ud.
Ude  på min terrasse har jeg et lille bord. Jeg har skrevet om det før.


Lige nu står der bl.a. en lille trækasse med fire rum i. I de yderste rum er der et bæger med hjemmelavet fuglefoder og ved siden af ligger æbler - primært rester fra julen - madæbler og de små røde æbler - der har været brugt som pynt forskellige steder.

Sidste salgsdag er overskredet, men det betyder intet i en have. Slet ikke når man har en dame som hende her.

Fru Solsort. Jeg tænker at jeg har flere fruer boende i haven. Men nu mødte jeg hende her til morgen. Hun elsker æbler, ja det gør alle Solsorte, men hun er meget ihærdig med at spise. Fru Solsort har været mange gange de sidste dage, men i dag fik jeg muligheden for at tage et par billeder af hende.Der er jo en vis kamp om æblerne. Og det er ikke fordi der ikke ligger andre æbler rundt i haven, men det her sted er åbenbart meget eftertragtet.
Så det er med at holde med de andre, man er jo i familie med hinanden, men det er ikke ensbetydende med at man skal dele, som f.eks. Mejserne som nærmeste kan sidde tre på en kop, og stadig finde ud af det.


Iøvrigt er sneen her ved at forsvinde, der ligger et drys hist og pist.
Jack og Jeg ønsker jer en fortsat god lørdag

Kh.
Kirsten

18 kommentarer:

 1. Jeg ville da også sætte mig der hvor der var finest dækket op :-)
  God lørdag.
  Kærlig hilsen Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Anette.
   ja hvem ville ikke det, men nogen gange kan man bedre komme til der hvor der ikke er så mange.
   Forsat god lørdag
   Kh.
   Kirsten

   Slet
 2. Dejlige billeder af fru Solsort. De æbler jeg havde lagt i en af mine gamle æbleskivepander som pynt bliver også spist af Solsortene nu.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Kære Rita. Dejligt at de også har fundet vej.og nu hvor de skriver æbleskivepande, så har jeg da en liggende som ikke længere bruges. tak for ideen.
   Kh.
   Kirsten

   Slet
 3. Fantastisk billeder Kirsten! Her hopper solsortene også rundt og ind på den overdækkede del af butikken og spiser, det er altså så hyggeligt.
  Også en fortsat god weekend til dig.
  Klem fra Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. tak Kære Anette. Ja det er hyggeligt med fuglene specielt solsortene. Der er gang i dem og de skaber på mange områder liv i haven.
   Også god weekend til dig
   Kh.
   Kirsten

   Slet
 4. Så fine billeder af solsorten, nu går det fremad :)
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak kære Lisbeth, det er jeg glad for at høre at du synes.
   Kh
   Kirsten

   Slet
 5. Skønne billeder af Fru solsort :)
  Også fortsat god lørdag til dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Esther. Tak skal du ha´
   Også fortsat god lørdag til dig
   Kh.
   Kirsten

   Slet
 6. Hej Kirsten.Flotte billeder af solsorten der nyder alle dine æbler.Her er det mest skader og duer der æder det jeg ligger ud.Men har købt en foderautomat der kun er til de små fugle.
  Rigtig god aften Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jette. Jeg har pt. ingen duer, men jeg har en byskade der kommer, men den holder afstand. Jeg tror det er fordi jeg har en del solsorter, og de kan godt holde den fætter på afstand.
   Jeg har ængt forskelligt op i træerne - både i net, i kopper plus æbler. Desuden har jeg jeg nogle foder huse hvor jeg ligger foder ind i.
   Og så har min mand, som er landmand, jo flere stakke med foder, kornlager plus en masse, så fuglene her, lider ikke af sult.
   En foderautomat er også god jeg har selv haft flere, men de er forsvundet igennem årene, specielt pga de storme som vi ofte har her i området.
   Også god lørdag aften til dig.
   Knus

   Slet
 7. Sikke fint du har fanget solsorten! Jeg har også lagt nogle smårynkede æbler ud i dag, så må vi se, om der kommer besøg.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak kære Frede. Jeg er helt sikker på at de nok skal finde dine æbler, bare vent, lige pludselig er de der :-)
   Kh.
   Kirsten

   Slet
 8. Kære Kirsten. Hvor er det flotte billeder af solsorten. Ja jeg skal love for, at der pludseligt er kommet fugle. Jeg har lige fyldt op med foder, forskellige steder i haven i dag.. Tale 12 solsorte, og nåede at få et kig på skovskaden som havde forvildet sig helt hen til gården. Kærligst Merete

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Merete. ja der er virkelig gang i dem både spurve, mejser, rødkælk og solsorten. Men jeg fornemmer også at der en vis forårs fornemmelse i blandt spurvene.
   Så det er bare med at holde gang i fodringen, selvom både du og jeg bor på gårde hvor der er masse af foder, så er det hyggeligt at have dem i haven.
   Kh.
   Kirsten

   Slet
 9. Fantastisk skønne billeder. Der er bare noget med fugle. Jeg er vild med dem...
  Moster Grethes cykel har ikke flere æbler i hverken kurv, kasse eller i gadelygten. Her har fuglene også været og det er ligeledes solsorter.
  Elsker at se de små væsner "stjæle" af pynten.
  Her er der stadig masser af sne...
  Rigtig skøn søndag

  Charlotte

  SvarSlet
 10. Det er det fineste bord du har dækket Kirsten. Der mangler ikke noget.
  Fru Solsort ligner en der takker ved at poserer fint for kameraet.
  Rigtig god Søndag til dig og Jack.
  Knus fra Linda

  SvarSlet

Mange tak for dit besøg på min blog. Du er hjertelig velkommen til at ligge en kommentar. Det vil jeg blive glad for.

Venlig hilsen Kirsten