onsdag den 6. januar 2016

På vej hjem

I dag har solen vidst sig. Den har nærmest skinnet herligt lige fra det øjeblik den slog sine stråler op. Det så ellers noget anderledes ud i morges, da jeg kørte afsted på arbejde. Det var mørkt, men der kom også et mikrogram drys af sne. Og det skal jo begynde i det små, så jeg tænkte: "måske i dag skal vi have sne."
Men nej. Ikke i dag.

Da jeg kørte hjem fra arbejde havde jeg kameraet fremme - jeg skal jo øve.

Og der tages billeder - mange billeder - mange bliver også slette - heldigvis kan man det.

Men jeg mødte disse her.


Gæs - jeg kan ikke se om det er Bramgæs eller Grågæs, men umiddelbart tror jeg at det er Bramgæs. De havde travlt med at spise, så de opdagede slet ikke at jeg stod og kiggede på dem.

På samme mark stod der også de her.


Knopsvaner - de er så flotte, synes jeg. 


Lidt sjovt at de alle tre står der med krum hals. Jeg kunne ikke se at der var noget i nærheden som skulle gøre at de havde behov for at væse, men sjovt se det ud.


Jeg tror at det er en unge fra sidste sommer, da den stadig har nogle af de grå facetter i dens fjerpragt, hvor de to andre er hvide, så det er måske en lille svanefamilie, der holder til i området.

Men jeg kørte videre. Jeg har ca. 12 km. fra arbejde og til at jeg er hjemme. Så det tager ikke lang tid, men der sker solmæssigt meget på den korte tur.
Ca. 2 km, fra hvor vi bor, er der en lavning med et å løb, så jeg holdt ind for at tage nogle billeder. Det var himlen der trak - himlen og de skyer der lå lavt.
Utrolig flot synes jeg selv.
Jeg synes at der er noget fascinerende ved skyer og dens forme. Og hvilke farver den kan få frem, alt efter tidspunkt, årstid og hvordan vejrforholdene er. Om vinteren synes jeg specielt at den er flot, når der er sol og frost.

Jeg håber at I får en god aften.
Hvis du har lyst må du gerne give feedback på billederne for jeg øver jo, og jeg kan kun lære mere.

Kh.
Kirsten og Jack, som har travlt med at jagte solsorter. Det ved han godt at han ikke må, men det har han glemt alt om, når han er ude i haven. Men heldigvis er de hurtigere end ham.


10 kommentarer:

 1. Sikke nogle fine billeder.
  Her ligger der jo stadig lidt sne...og der skulle efter sigende komme en hel del mere i morgen...så jeg er noget spændt på køreturen til/fra job i morgen, må jeg indrømme.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Esther
   tak for din mail.
   Vi har fortsat ingen sne her og jeg tror heller ikke at vi får noget i denne omgang, men nu må vi se
   Du må love at køre forsigtig, men tror du ikke at vejne er ryddet
   Kh.
   Kirsten

   Slet
 2. Det er godt, du øver dig Kirsten, fine motiver og dejligt med himmel billeder, det kan jeg også godt lide at tage billeder af.
  Når man gør billedet stort, kan man godt se, at billederne ikke er helt skarpe, men bare kny på, det bliver bedre og bedre dag for dag.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lisbeth.
   Tak for din tilbagemelding. Jeg tog utrolig mange billeder, men forskellige zoom og vinkler, og jeg kan godt se at de fortsat er lidt grynet, Men du kan tro at jeg øver og øver. Glæder mig til weekenden da jeg så har flere lyse timer til at fotografere. Fro jeg er på arbejde når det lyst og fotovejr og når jeg har fri, så er det ved at være forbi.
   Imorgen tror jeg at jeg vil prøve på solnedgang. De har har taget er utrolig flotte og så skarpe
   Kh.
   Kirsten

   Slet
 3. Kære Kirsten. Dejlige billeder af både himmel og dyr. Hvor er det skønt i skumringstiden, når ænderne og svanerne kan høres, men ikke ses hen over himmelen. Kærligst Merete

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja skumringstiden er skøn kære Merete.
   Det er altid herligt at se de store flokke som kommer flyvende i figur og nærmest i snorlige linjer.
   Kh.
   Kirsten

   Slet
 4. Det er i hvert fald nogle dejlige motiver du har fundet. Jeg har slet ikke forstand på at bruge et avanceret kamera men bruger kun min telefon.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Rita.
   Om jeg har forstand til det ved jeg ikke, men jeg forsøger. Jeg har i hvert fald fundet ud af at det ikke er så lige til, men jeg kan se at der er fordele ved at bruge et kamera, der er også fordele med mobil, men jeg synes at det at man kan zoome og fremhæve noget i forhold er spændende, så det er jeg forsøger på lige nu. Og det er ikke slet at øve pt. udendørs, for det er vitterlig ikke mange forskellige motiver at indfange.
   Kh.
   Kirsten

   Slet
 5. Hej Kirsten!
  Man kan da kun sige at du går ind for det, tænk at stoppe på vejen hjem fra arbejde;-) men genkender godt den iver og lyst til at ville tage bedre billeder, nogle dage er der 200 skud i kassen og kun tre bliver brugt, eller måske endda slet ingen;-) elsker de nye muligheder og den fråsen man kan tillade sig når de ikke skal fremkaldes på den gamle og noget dyrere måde.
  Fortsat rigtig god fornøjelse, og spændende at følge!
  Kh Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Anette
   jeg synes at det er lidt sjovt og der er flere fordele her. Jeg får taget billeder og dermed øver mig :-) og jeg får frisk luft, kommer ned i gear efter en hektisk dag, og jeg ser naturen på en noget anderledes måde end jeg eller ville.
   Så jeg håber at kommende weekend kan skabe mulighed for billeder med mere dagslys end der er i hverdagen.
   Og jeg må indrømme og det har jeg måske lidt skidt ved at jeg i min øveproces misbruger jer lidt, da jeg ikke har pt de store valgmuligheder af motiver, så indslagene måske ligner hinanden mere, men det er fordi jeg har brug for feedback i forhold til billederne.


   Det er sjovt, spændende og lidt svært - måske lidt mere end lidt svært
   Så jeg er glad fordi du skriver at du vil følge med
   Kh.
   Kirsten

   Slet

Mange tak for dit besøg på min blog. Du er hjertelig velkommen til at ligge en kommentar. Det vil jeg blive glad for.

Venlig hilsen Kirsten