torsdag den 7. januar 2016

Svaner

Tja man skulle næsten tro at det er ugens fugl og jeg var medlem af ornitologisk forening, med den overskrift.
Men pt. er der ikke så meget at tage billeder af, og det eneste jeg mødte på vejen hjem var denne flok svaner som stod i begyndelsen af en høstet majsmark.
Marken ligger lige i nærheden af hvor jeg bor.

Egentlig havde jeg opgivet at tage billeder i dag, da vejret bare er så gråt, ingen sol, en kold, meget kold kuling ude fra vaden - vesterhavet.
Men lige pludselig stod de bare der - så bilen ind til siden og kameraet frem.

De er jo fuldstændig ligeglade med at jeg er i en øveproces og gerne vil tage billeder, mange billeder. For de begynder nemlig at gå væk fra mig.


Det er en fin lille gruppe af svaner både voksne og unge. Og imens jeg tager billeder, kan jeg hører at der bliver snakket. Der bliver sikkert fortalt at nu skal I være klar til at lette. Men jeg stod bare helt stille, fordi jeg vil jo dem ikke noget ondt.

Så der faldt ro over gruppen og de begyndt at skubbe til jorden og resterne fra majs stænglerne.


Det ser meget gråt ud, og det er ikke fordi jeg har redigeret dem over i de grånuancer, men vejret idag er simpelthen sådan, og lyset var også meget grå.


Det er tydeligt at se hvilke af dem er de unge. Deres fjerdragt er grå, og de befinder i midten, så de voksne passer godt på dem.


Billederne er måske ikke de bedste, men jeg kan egentlig li´dem. Det er farvespillet som jeg synes er spændende. Og ja så synes jeg at svaner er en flot fugl.

Jeg håber I alle får en god aften og det bliver spændende om det bliver som der er talt om - en lille snestorm. Vinden er i hvert fald til stede her i området, men der er ikke faldet nogen sne på det her tidspunkt.

Kh.
Kirsten og Jack, som ligger og snorker højlydt en ½ meter fra brændeovnen.


6 kommentarer:

 1. Kæreste Kirsten.
  Jeg har det på præcis samme måde. Svaner er en henrivende smuk fugl. Jeg er meget betaget af dem og elsker den måde de er i flok på.
  Syntes du har fået taget nogle gode farvespils foto. De ser nemlig næsten redigeret ud i farverne. Så det er fantastisk at du bruger dit kamera og på den måde øver dig.
  Kan mærke du snart skal lære det kamera at kende:)
  Rigtig skøn fredag og fantastisk weekend
  Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Charlotte.
   Jeg er glad for at du synes om billederne.
   Ja det er lidt svært med det kamera, men jeg skal nok komme efter det. Og heldigvis så er svaner jo gode motiver fordi de på jorden ikke er de hurtigste til at flytte sig.
   Og det bliver heller ikke lettere når vejret heller ikke lige arter sig, men jeg synes synes at de er blevet gode også det farvespil hvor det næsten er gråt i gråt.
   God fredag og weekend til dig
   Kh.
   Kirsten

   Slet
 2. Fine svanebilleder, godt du bliver ved med at øve dig, det går rask fremad.
  Jeg synes, at det er fascinerende, når en svaneflok flyver hen over hovedet på mig, men det er svært at tage billeder af.
  God weekend
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lisbeth.
   Tak jeg er glad for at du synes de er fine. Men jeg øver også, planlægger næsten dagen så jeg på et eller andet tidspunkt kan få mulighed for at tage billeder af et eller andet udendørs. I dag måtte jeg overgive mig i forhold til en forkølelse, hovedpine, ondt over det hele. Men Jack skal jo ud så heldigvis fik jeg taget billeder af snow jack inde fra stuen. Billederne bliver ikke så gode, men der var en mulighed.
   Kh
   Kirsten

   Slet
 3. Selvom svanerne efterhånden er blevet et almindeligt syn, er de nu alligevel imponerende fugle -det synes jeg også. Og for tiden bliver billederne i hvert fald 90% sort-hvide, og det har jo også en vis charme.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Marie.
   Tak for din kommentar.
   Ja de er imponerende og fantastiske at se på.
   Ja du har ret i at billederne bliver ovre i de her nuancer, farveskalaen fra hvis over grå til sort. Men det er flot på nuværende tidspunkt for der er jo ikke så mange andre farver lige nu.
   Kh.
   Kirsten

   Slet

Mange tak for dit besøg på min blog. Du er hjertelig velkommen til at ligge en kommentar. Det vil jeg blive glad for.

Venlig hilsen Kirsten